5 būdai tinkamai pasirinkti SPF apsaugą - Decaar.lt

5 būdai tinkamai pasirinkti SPF apsaugą

Kaip pasirinkti tinkamą apsaugą?

Labas rytas, popiet ar vakaras – nesvarbu, kada skaitote šį įrašą, saulė vis tiek kažkur aukščiau šviečia. O kartais, atrodo, ji mūs ne taip jau ir myli, kaip mes ją. Kaip išsaugoti draugiškus santykius su saule, kad vietoj nepageidaujamų atostogų nudegimų ant odos, grįžtumėte su sveika, švytinčia oda. Štai keletas svarbių aspektų, kuriuos privalu žinoti:

1. Platus apsaugos spektras

Renkantis saulės apsaugą, ieškokite produktų, kurie siūlo plataus spektro (UVA ir UVB) apsaugą. UVA spinduliai yra susiję su odos senėjimu ir raukšlių formavimusi, o UVB spinduliai – su saulės nudegimais ir odos vėžiu. Produkto etiketėje turėtų būti nurodyta, ar jis apsaugo nuo abiejų spindulių tipų.

2. Tinkamas saulės apsaugos faktorius (SPF)

SPF (Saulės Apsaugos Faktoriaus) reikšmė nurodo, kiek ilgai galite būti saulėje nenudeganti, jei naudotumėte apsaugą. Paprastai rekomenduojama rinktis produktus su SPF 30 arba didesniu. Vis dėlto, svarbu suprasti, kad aukštesnis SPF nesuteikia didesnės apsaugos. 

Pavyzdžiui:

  • SPF 15 apsaugo odą, blokuodamas apie 93% UVB spindulių.
  • SPF 30 blokuoja apie 97% UVB spindulių.
  • SPF 50 suteikia apie 98% apsaugą nuo UVB spindulių.

3. Vandeniui atsparios savybės

Jeigu planuojate praleisti laiką vandenyje arba intensyviai sportuoti, rinkitės vandeniui atsparią saulės apsaugą. Nors jokie produktai nėra visiškai nepralaidūs vandeniui, vandeniui atsparios formulės gali apsaugoti odą ilgesnį laiką drėgnomis sąlygomis. Atkreipkite dėmesį, kad tokius produktus reikia atnaujinti kas dvi valandas ir po kiekvieno džiovinimo rankšluosčiu.

4. Jūsų odos tipas

Įsigydami saulės apsaugos produktą, atsižvelkite į savo odos tipą. Jei turite jautrią odą, ieškokite produktų be kvapiklių ir parabenų, kurie yra hipoalerginiai. Riebiai odai geriau tinka lengvos, nekomedogeninės formulės, kurios neužkemša porų.

5. Aplinkai draugiškas pasirinkimas

Svarbu atsižvelgti ir į produktų poveikį aplinkai. Kai kurie saulės apsaugos ingredientai, pavyzdžiui, oksibenzonas ir oktinoksatas, gali būti kenksmingi vandens ekosistemoms, įskaitant koralų rifus. Renkantis ekologiškus ar rifams saugius produktus, prisidedate prie aplinkos apsaugos.

Atminkite, kad reguliarus ir teisingas saulės apsaugos produkto naudojimas yra svarbesnis už bet kurį vieną aspektą. Net ir geriausia saulės apsauga neduos norimo efekto, jei jos nenaudosite pakankamai ir tinkamai.

Grįžti į tinklaraštį